C1
עולם התזונה בצמחים, בבעלי–חיים ובאדם ... 0
תוכן העניינים ... 3
פתיחה ... 4
פרק ראשון: החומרים בגופם של יצורים חיים ... 5
מבוא ... 6
החומרים הדרושים לגופנו ... 7
חומרים אורגניים ... 8
2. פחמימות ... 14
3. שומנים (ליפיִדים) ... 22
4. ויטמינים ... 30
חומרים אי–אורגניים ... 31
2. מינרלים ... 32
פרק שני: חומרים ואנרגיה במערכות אקולוגיות ... 35
מבוא ... 36
שרשרת מזון - חומרים ואנרגיה עוברים מיצור ליצור ... 37
הצמחונים - אוכלי הצמחים ... 39
הטורפים - הצרכנים המשניים ... 40
המפְרקים - ממחזרים חומרים ... 41
מארג מזון ... 44
פירמידה אקולוגית ... 48
מקומו של האדם במארג המזון ... 51
פרק שלישי: הזנה בצמחים ... 59
מבוא ... 60
הפוטוסינתזה - "מפעל המזון" של הטבע ... 61
הגורמים המעורבים בתהליך הפוטוסינתזה ... 64
2. פחמן דו–חמצני - מקור הפחמן והחמצן שבגלוקוז ... 70
3. מים - מקור המימן שבגלוקוז ... 73
4. גלוקוז - נוצר בצמח ... 74
5. חמצן - נפלט אל האוויר ... 76
הגורמים המשפיעים על קצב הפוטוסינתזה ... 78
התאמה בין מבנה העלים לתפקודם ... 82
חשיבותו של תהליך הפוטוסינתזה ... 86
2. פליטת חמצן המשמש לנשימה ... 88
3. הפחתה של כמות הפחמן הדו–חמצני שבאוויר ... 92
חומרים נוספים שהצמחים זקוקים להם ... 94
פרק רביעי: הזנה ועיכול בבעלי–חיים ובאדם ... 101
מבוא ... 102
כיצד משיגים מזון? ... 104
הצורך בעיכול ... 106
עיכול ביצורים רב–תאיים פשוטים ... 107
עיכול ביצורים רב–תאיים מורכבים ... 108
התאמה של מערכת העיכול לסוג המזון ... 109
עיבוד המזון ופירוקו בתהליך העיכול ... 113
פירוק כימי ... 114
מערכת העיכול באדם ... 116
פרק חמישי: תזונה נבונה ... 131
מבוא ... 132
מאזן האנרגיה בגוף ... 134
האנרגיה שנכנסת לגוף ... 135
מאזן האנרגיה קובע את משקל גופנו ... 140
מה לאכול וכמה? ... 143
כמה לאכול? ... 147
פירמידת המזון ... 148
עיבוד מזון ... 155
הוספת מיְקרואורגניזמים למזון - חיידקים, פטריות ושמִרים ... 158
עיבוד אנזימטי ... 159
תוספי מזון ... 162
צרכנות נבונה ... 165
תוויות מזון ... 166
המלצות לתזונה נכונה ... 168
פרק שישי: ייצור המזון בעולם במאה ה-21 ... 171
מבוא ... 172
המהפכה הירוקה ... 173
הנדסה גנטית ומזון ... 178
אתגרים בפתחה של המאה ה-21 ... 180
מילון מונחים ... 184
מקורות וזכויות ... 187
إضافة إلى سلّة المشتريات
לביצוע הרכישה
عودة إلى الموقع
دخول للمشتركين
الرجاء الانتظار... جارٍ تحميل الكتاب