בספר עשרה ניסויים המקיפים את התכנים המפורטים בתכנית הלימודים של המקצוע מערכות בקרה. מרבית הניסויים מתבצעים בסביבת עבודה המשלבת שימוש במשקף תנודות ספרתי (ממוחשב או אחר) בעל יכולת לאגירת מידע וחומרה ייעודית, הכוללת מעגלים אלקטרוניים מקוריים, שפותחה לשם ביצוע הניסוייים. ביצוע הניסויים כולל עיבוד תוצאות ממוחשב. הניסוי האחרון הוא ניסוי המתבצע בהדמיה ולא דרושים בו רכיבים אלקטרוניים כלשהם. המחשב ממלא תפקיד חשוב במרבית הניסויים, בעיקר לעיבוד התוצאות והצגתן הגראפית (המחשב אינו חלק ממערכת הבקרה).
את הניסויים בספר ניתן לחלק לשתי קבוצות: ניסויי בקרה בחוג פתוח וניסויי בקרה בחוג סגור. מערכת הבקרה בחוג סגור מתקבלת ממערכת הבקרה בחוג הפתוח על-ידי הוספת משוב למערכת, כך שניתן להשוות את הביצוע של מערכות הפועלות בחוג פתוח ובחוג סגור. מרבית המערכות בניסויים כוללות שני סוגים נפוצים של בקרים: בקרי ON-OFF ובקרים יחסיים (פרופורציונליים).
שני ניסויים מוקדשים לבקרים הפועלים בשיטת אפנון רוחב דופק (PWM). בקרים שימושיים במערכות בקרה תעשייתיות.
הניסויים כתובים במבנה הבא: מבוא והצגת הבעיה, רקע עיוני לניסוי ושאלות שתפקידן להכין את התלמידים לניסוי ולקשֵר בין החומר העיוני לתוצאות הצפויות בניסוי. תיאור מהלך הניסוי, עיבוד וניתוח תוצאות. מרבית הניסויים כוללים חלק בסיסי וחלק מתקדם יותר (ניסויי אתגר). בחלק המתקדם יש העמקה רבה יותר במאפיינים של רכיבי החומרה שבמערכת או שימוש בכלי תוכנה מתקדמים יותר בשלב עיבוד התוצאות וניתוחן.
إلى الكتاب